به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

     

     

     

    برنامه‌ ریزی منابع انسانی به معنای برنامه‌ریزی نیروی کار است. در حقیقت، سازمان فرایندی سیستماتیک و استراتژیک را برای وضعیت نیروهایش اجرا می‌کند. سازمان‌ها با اجرای برنامه‌ریزی منابع انسانی نشان می‌دهند که نیروها فقط مزایای شرکت نیستند و مجموعه‌ای از دانش، مهارت، استعداد و توانایی‌های خلاقانه هستند. اگر شما هم تصمیم گرفتید در منابع انسانی شرکتتان تحولی ایجاد کنید، در این مقاله همراه ما باشید.

    برنامه ریزی منابع انسانی

     

    برنامه‌ ریزی منابع انسانی چیست؟

    برنامه‌ریزی منابع انسانی تکنیکی است که سازمان‌ها برای ایجاد تعادل در نیروی کار استفاده می‌کنند. با اجرای این برنامه، سازمان با کمبود یا مازاد نیرو مواجه نمی‌شود. همچنین، برنامه‌ ریزی منابع انسانی به استخدام، نگهداشت و بهینه‌سازی نیروی کار کمک می‌کند و شرکت را با توجه به اهداف سازمانی و تغییرهای محیطی هدایت می‌کند.

    برنامه‌ریزی منابع انسانی چه مزایایی دارد؟

    چند وقت پیش خبر تعدیل نیروی گسترده گوگل در شبکه‌های اجتماعی پخش شد. شرکت گوگل با ایمیلی به بعضی از کارمندهای قدیمی خودش اعلام کرد که اولویت‌های سازمان تغییر کرده است و شرکت باید روی هوش مصنوعی تمرکز کند. این خبر به ما نشان می‌دهد که در دنیای امروزی، فناوری‌ها با سرعت زیادی جای نیروی انسانی را می‌گیرند و الگوهای کاری تغییر می‌کنند. بنابراین، شرکت‌ها دقیقا در چنین بحران‌هایی به برنامه‌ریزی منابع انسانی نیاز دارند. اجرای برنامه‌ ریزی منابع انسانی مزیت‌های زیر را برای سازمان‌ها به همراه دارد:

    استقرار افراد با توجه به اهداف استراتژیک سازمان

    در برنامه‌ریزی نیروی انسانی، سازمان‌ها افراد را برای رسیدن به اهداف استراتژیک سازمان آماده می‌کنند. برنامه‌ریز منابع انسانی، شغل‌های استراتژیک سازمان را شناسایی می‌کند و نیروها را با توجه به شایستگی‌هایشان در این شغل‌ها مستقر می‌کند.

    انتخاب نیروی انسانی با توجه به تغییرات بازار

    سازمان‌ها با توجه به تغییرات بازار همواره در تلاش هستند که چابکی را حفظ کنند و طبق تغییرات پیش بروند. در نتیجه، اهداف سازمانی تغییر می‌کنند. برنامه‌ریز منابع انسانی با توجه به تغییرات پیش‌آمده، نیروهای قدیمی را آماده کرده و نیروی جدید استخدام می‌کند. برای مثال، یکی از تغییرات پیش‌آمده اولویت‌های کاری نیروها است. بسیاری از نیروهای متخصص ترجیح می‌دهند به صورت دورکار یا هیبریدی کار کنند. برنامه‌‌ریز منابع انسانی به نیازهای این نیروها توجه کرده و سازمان‌ را برای نیروی دورکار آماده می‌کند.

    پیش‌بینی نیازها، مهارت‌ها و استعدادهای آینده

    کلیدی‌ترین مزیت برنامه‌ریزی منابع انسانی، پیش‌بینی نیروی کار است. متخصصان منابع انسانی با استفاده از اطلاعات جامع و عمیق از سازمان و درک عوامل مختلف، نیازها و مهارت‌های آینده سازمان را برنامه‌ریزی می‌کنند. برنامه‌ریزهای منابع انسانی به نیازهای نیروی کار هم توجه می‌کنند. مثلاً نسل جدید نیازها و انگیزه‌های متفاوتی دارند. آن‌ها به دنبال شغل‌ها و روش‌های کاری جدید هستند.

    اصلاح فرایندهای استخدامی و تغییر مدل جذب نیرو

    سازمان‌هایی که به برنامه‌ ریزی منابع انسانی اهمیت می‌دهند، روند استخدام را قطع نمی‌کنند. آن‌ها با برگزاری مصاحبه‌های استخدامی افراد با استعداد را شناسایی می‌کنند. در این سازمان‌ها، مصاحبه‌های نگهداشت نیروی انسانی انجام شده و پتانسیل نیروهای سازمان شناسایی می‌شود. به‌علاوه، مدیرهای منابع انسانی تلاش می‌کنند از کانال‌های جدیدی مثل لینکدین و بقیه‌ شبکه‌های اجتماعی برای استخدام نیرو استفاده کنند.

    ایجاد تعادل بین نیروی کار و مهارت‌های موردنیاز سازمان

    برنامه‌ریزی منابع انسانی روندی همیشگی است و به حفظ تعادل بین مهارت‌های موردنیاز سازمان و نیروی کار کمک می‌کند. بنابراین، سازمان برای جذب و آموزش کارمندان و تامین نیازهای آینده زمان کافی دارد.

    ارزیابی نیروی انسانی

    با برنامه‌ریزی منابع انسانی، معیارهای ارزیابی مشخص می‌شود و استعدادها و شایستگی‌های موردنیاز سازمان شناسایی می‌شوند. برای مثال، اگر اولویت‌ها و محصولات سازمان تغییر ‌کند، ارزیابی نیروی انسانی نشان می‌دهد که شرکت به چه مهارت‌های جدیدی نیاز دارد. آمارهای منابع انسانی در سازمان‌های بزرگ جهان هم از اهمیت ارزیابی نیروی انسانی می‌گویند.

    آمار منابع انسانی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که ۸۹ درصد از شرکت‌های متوسط از نظرسنجی‌های سالانه برای ارزیابی میزان تعلق کارکنان استفاده می‌کنند. این نظرسنجی‌ها به درک نیروی کار کمک می‌کند و به آن‌ها انگیزه می‌دهد. سازمان می‌توانند با استفاده از اجرای ارزیابی سرمایه انسانی در راستای برنامه‌ریزی منابع انسانی کارمندان را تشویق کند.

    ایجاد تاثیر مثبت بر نیروی کار

    برنامه‌ریزی منابع انسانی در ایجاد برند کارفرمایی خوب به شما کمک می‌کند. آمار منابع انسانی از سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که ۸۷ درصد از متقاضیانی که بعد از مصاحبه استخدامی تجربه مثبتی داشته‌اند، ارزیابی مثبتی از شرکت داشتند. تصویری که شرکت از خودش در روز استخدام نشان می‌دهد، تصور کارجو را تغییر می‌دهد. درصورتی که این تصویر مثبت باشد، کارجو علاقه بیشتری به استخدام نشان می‌دهد و شرکت را به بقیه معرفی می‌کند. عکس این قضیه هم صادق است. درصورتی‌‌که نیروی کار در مصاحبه استخدامی تجربه منفی داشته باشد، نظر خودش را نسبت به سازمان تغییر می‌دهد.

    مراحل برنامه‌ ریزی منابع انسانی

    اسمارت شیت هفت مرحله اصلی را در فرایند برنامه‌ ریزی منابع انسانی معرفی کرده است. شما می‌توانید این مراحل با توجه به شرایط خاص کسب‌وکارتان اجرا کنید.

    • تجزیه و تحلیل اهداف سازمان
    • تهیه فهرست منابع انسانی
    • پیش‌بینی نیروی انسانی
    • تعیین مهارت‌ها و فاصله بین مهارت‌ها و نیروی کار
    • تدوین یک برنامه‌ عملیاتی
    • ادغام و اجرای طرح
    • نظارت، اندازه‌گیری و بازخورد

    هدف از اجرای مراحل بالا این است شرکت با استفاده از نیروی کاریِ بهینه به بیشترین درآمد برسد. از آن‌جایی‌که اهداف و استراتژی‌های سازمان مدام در حال تغییر هستند، برنامه‌ریزی منابع انسانی هم به‌طور منظم انجام می‌شود.

    سخن آخر

    در این مقاله سعی کردیم مراحل برنامه‌ریزی منابع انسانی و مزایای آن را برای شما شرح دهیم. اگر برای اجرای هر کدام از این مراحل به کمک احتیاج دارید، می‌‌توانید از خدمات مشاوره و آموزش سایت استفاده کنید. ما در مسیر راه‌اندازی واحد منابع انسانی و مشاوره کنار شما هستیم.

    مدیر وبلاگ
    - 15:33
    بازدید : 78
    برچسب‌ها :

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 6
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه